hela världen är så underbar

Alltså det är helt sjukt. Sök på Markus Krunegård live, klicka upp första bästa/din favvo låt, blunda. Det är sjukt, jag blir helt skakig i bena av tanken. Jag, i sommar, se Makkan, LIVE!?!?!?!?! Tack gud för att dom som fixa trästocks lät din son komma hit (haha okej nu kanske jag går överstyr?... eller nä, typ inte).


41 sekunders lycka.

no buildnings will fall down

Sommaren är här och det finns seriöst inget bättre. Ikväll ska jag gangstra med Ellen F i city, häng på om du vill? Moppe och ett anlag för tuffhet är ett krav. Do you got what we need? Isf säg försten ja.

image125
Tiden på manhems och på susas gräsmatta var spektakulär. Min nya väska fick lufta sina blombeklädda vingar och fläderblomssaften satt där den skulle.


once i was told that a boy

Nu snart så bär det iväg till manhems för sol och förhoppningsvis bad hehe, någon gång måste ju vara den första. Mitt hår luktar fortfarande rök sen gårdagens grillning med dudes så som Emma, Susa, Hanna, Ina, Victor, Albin, Samuel, Erik, Emil plus någon Isak som dök upp där ett tag. Men oroa er inte, duschen ska snart ta mig i sin famn så snart jag får tid och då ska ni se att mitt hår kommer lukta som vanligt igen.

Efter den sista omgången med fönsterputsning så samlade jag ihop ett riktigt skönt gäng med låtar. En mix av båda gammalt och nytt kan man säga och den var typ störtskön. Ett litet utdrag ur denna hedrade spelningslista som fick namnet "fönsterputsning":
Fascination med Alphabeat - en låt som är lite spårad men man blir ju så ruskigt glad av den
Call an ambulance med Albert Hammond Jr. - en riktig sköning som ger underbara sommarminnen
För en långlång tid med Håkan Hellström - en låt som jag endast lyssnar på för att p3 får den att fastna i hjärnan (jag gillar ju inte Håkan särskilt, eller?)
Idioter med Markus K - här behövs väl ingen beskrivning
Secret heart med Feist - feist är väl tjejen som kan det där med sköna låtar
Walk away med Franz Ferdinand - galet bra fast mina öron fick lyssna på den större delen av förra sommaren (kolla in följande länk för mer fint med Franzarna)


kill my innosence

Hej snälla människor. Tvärt innan jag ska iväg på afrodans eller vad det nu hette med mamma på friskvårdskompaniet så kan jag bara säga att mina skor nu har "kommit ut ur garderoben" och tillkännagivit att dom hädan efter komma att tillhöra mig. Dom är fina tycker jag och dom första skorna på länge som jag inte har fått det minsta skoskav av, yes!

image124

Nu ska jag försöka att komma mig iväg i tid (eh jag tvivlar, men det är värt ett försök), adjöss.


cause i want you

Okej efter att jag suttit här framför datorn alldeles för länge har jag kommit till insikt att gamla goa minnen är just gamla goa minnen som man inte ska hänga upp sig på. Att tänka tillbaka på såna är bland det bästa och värsta som finns eftersom det alltid slutar med att jag börjar gråta, fast mest för att det är så fint och att det är så sorligt att det är över. Jag tänker från och med nu ha kanske en vardagkväll i månaden då jag får sätta på gammal musik (som alltid på något mystiskt sätt sätter igång minnena) ensam på mitt rum och gråta/skratta ut. Ingen mer gång. För då glömmer man bort tiden nu ju och det vill man ju inte, visst?


Jag har också kommit till insikt med att jag borde lyssna på the Kooks just nu och att jag borde fråga mina pears om pengar till götet.

image123

fury to tranquilize

Fin skoldag i "hälsans tecken" idag. Min moppe rockar mig fram och tillbaka till skolan med både det ena och det andra lastat. Hem fick både en Emma och ett par nya skor åka, men skorna vill helst vara anonyma än så länge eftersom dom kanske ska få åka tillbaka till försäljarn inom max 8 dagar...

The Strokes rockar mig också fast bara fram och tillbaka in i som en drömvärld och ut till Real Life igen. Här ska ni få se ett exempel på en blixtrande show med en av deras beeeeesta, Ize of the world liksom.


mind is a razorblade

Tack Susanne, spanskalärare, som hjälpt mig hitta min drömprins. Gael Garcia Bernal. Ooooh typ det finaste jag sett. Jag liksom helt oskyligt bara googlade honom alldeles nyss (ja, ni som har varit besatta som jag vet vad jag talar om) och jag hittade en film med honom med världens snyggaste namn, Y tú mamá tambien (Din mamma också) haha, som verkar rätt najs, hoppas det blir att se den i helgen.  

image122
Min prins till höger

circles

Jag vill göra som alla andra bloggbarn:

DAGENS
Humör: glad, irriterad, exalterad, lugnt, trött, busigt, nöj(d?)t... (ska jag fortsätta?)
Borde: eh städa borde jag nog varje dag
Frisyr: knut as always (utförligare svar: dagens 10 första timmar fortsatte mina hårstrån på sitt dagliga lilla fågelbosbygge men för sisådär 2 h sedan så satte mamma saxen i min kaluffs och sedan dess ser det rätt skapligt ut i en numera len knut)
Klädsel: 1/2 dag: bikini, rest: ljusblå cheapis och en sån där tajt spetsgrej
Planer: att göra min mamma glá
Materiella vill ha: en macbook, iphone, en mysig pojke till vän, pengar, kläder kan man aldrig få nog av?, en resa till NYC, biljetter till alla sveriges festivaler + roskilde... (ska jag fortsätta? nr.2)
Beroende: Coldplays Lost? (som inte finns att få tag på nånstans...) och Ess i svenska
Låt: hm ovanstående är ju endå dagens låt så därför lägger jag till en till grej på beroende nu
Motion: jag hjälpte mamma att grilla och duka?
Väder: värme och sol, hell yeah
Sämsta: jag glömde att jag hade låset på moppen på och backade över det vilket resulterade i kanske 5 (ynka men irriterande) minuters trasslande
Bästa: när mamma hade lagat så underbar mat som bara hon kan
Ont: på min solbrända rygg hähä
Frukost: haha brukar man minnas vad man äter till frukost? äh, den första halvtimmen på dagen kan man väl säga att jag går i trans
Mat: vanlig mat? nämen jag har ätit den "okända" frukosten, köttbullemacka och mumsmiddag och jag känner nu att det så smått börjar vankas kvällsfika olala

image120

transistor and a quatrobeatengine

Alltså norska Ida Maria rockar som ingen annan


för exceptionellt bra musik, spola fram till 3.36

Jag känner belåtenheten över att pluggandet snart, snart är över. Jag känner att det svider på min rödbrända rygg. Jag känner att mina sår sen min kaktus rev mig buktar ut. Jag känner att min klänning skaver lite. Jag känner att sommaren är fin. Och sist men inte minst så känner jag saknad av Per.

rocken spelar ingen roll längre

Okej, nu (efter att kikat in på ASSKES blogg och omedvetet tagit in Violet Hill i hjärnan med hjälp av p3) så har jag kommit fram till ett beslut. Coldplays nya album ska bli mitt, Viva la Vida or Death and All His Friends heter det visst. Nu tycker ni säkert att det inte är en så stor sak, men ack, det är det. Jag har som bara varit lite av en smyglyssnare på Coldplay, liksom lyssnat på dom som alla andra lyssnat på så som the Scientist, Fix you, Clocks osv. Men jag tänkte idag, damn så bra dom är egentligen och jag tror faktiskt att jag nu är redo att ta steget att kanske så smått börja bli ett Coldplay-fan. Jag menar, varför inte?

image119

it is not like i believe in everlasting love

Hejsvejs, någon som såg Eurovision igår? Jag gjorde det iaf, men tyvärr så kom min favorit inte särskilt långt... Aja, nu ska jag sola innan jag ger mig på först läxläsning sedan beger mig till gammelfarmor och slutligen mammaaaa! Adjö.

image117
image118
Våra maskrosor och min moppe ville säga hej, "heeeej".

instrumental

Efter ett hårt pass fönsterputsning och en morsdags-presents-jakt så har jag nu äntligen slängt mig ner på en rätt bekväm skinnsoffa i mitt alldeles egna hem (som delas med pappa och clara då). Jag kan med glatt sinne meddela er om att min pärla, Ester (moppen), går bättre än förväntat. Jag är väl uppe i sisådär 7 mil snart, det är väl rätt långt kört om man bara kört i tre dar? Ja, det visar på att jag både bor långt bort från "Guldstaden City" (än så länge hehe) och att moppekörning är bland det bästa jag vet just nu hihi.

Eftersom mitt fotokonst-sinne ligger ganska långt bakom alla tankar, känslor och toner som virvlar i min skalle så har jag efter stor möda lyckats rita mig själv i paint!! (Inte daaaaaaaaaaaalit Julia) Det ska föreställa mig själv på skolavslutningen i mammas (inte ännu) omsydda klänning och gladiatorsandalerna som ska införskaffas i gbg (eh hoppas jag, annars blire barefota...).

image116
Haha jag måste säga att jag är en riktig läckerbit. Så nu, innan jag avslutar detta återigen meningslösa inlägget så kan jag låta er lyssna på en av de 1000 låtar som ska vara som soundtrack min film, Ocean.

it's early

Hey jag har inget vettigt att skriva så därför kan berätta om att min kväll ska spenderas hos Susa och vi ska se den finaste (och första?) filmen i svensk historia, en kärlekshistoria (hihi snyggt med historia twice). (Se länken!!). Ja ni som nu såg länken såg ju så bra den verkar (jag har alltså inte sätt den själv än). Ibland önskar jag att jag också kunde ropa  på en Per och så skulle han bara komma tillbaka så där .

Okej, jag lovar att i nästa inlägg jag skriver så ska jag lägga in en bild. Jag lovar. Synd att jag inte är en fotomänniska, sünd.


reconsider

Okej, jag tror att jag nog har kommit på bättre tankar speciellt efter "den anonymes" kommentar i det förra inlägget. Man läser ju alltid dom kända bloggarnas bloggar när dom skriver att dom älskar sina läsare, och att det är ifrån dom de får sitt självförtroende osv. Haha damn vad det stämmer! Gud vad glad jag blev av vad du okände skrev, tack!

Iaf så måste jag bege mig tillbaka nu till mitt vardagliga liv och pappas parisare hihi.

Ida Maria

leave me in the dance

Haha håller den här bloggen på att gå i stöpet? Hoppas inte, jag gillar den. Men jag har ju aldrig tid ju... Inte ork heller. Men kräv inte mycket av mig, jag är trots allt bara en liten tjej med synfel i sina bästa pubertetsår.

My Gods


pretty soon we'll know the name

Hihi stockholm och örebro var ju superfint som väntat. Och jag säger det som nog alla tycker, vad är det för skitstad vi bor i? Kom igen sköna skelleftebor, vi drar ner till söder och bosätter oss på en camping nära Hultsfred?! Iaf så togs nästintill några bilder, endast några få på en (känd?) fransman som fikade på Kulturhuset. Kanske kanske så lägger jag in dom och kanske lite bilder på mina få men fina inköp (det skulle isåfall ske när jag hittar usb-schladden).

Nu måste jag verkligen ta tag i mitt rum och låta Markusevangeliet snurra i cd-spelaren igen, adjöss.

det måste va nånting dom saknar

Halihallå, jag är hemma igen och jag har alla Markusevangeliet-låtarna på hjärnan. Bra jobbat Mackan. Och föressten har jag nu en ball jacka. Fint rim. Rimmar på simmselebim.


estoch

Oj just ja, jag ska ju till örebro/stockholm idag (vid 4a-tiden smäller det). Jag hade nästan glömt hiih, så nu vet du varför den här bloggen inte kommer uppdateras så mycket närmsta dagarna.

Så vi ses väl idag eller nästa måndag (gäller alla utom mina medresenärer, EllenF som jag säkert kommer träffa på i huvudstaden och alla läskiga människor som jag helst inte vill trädda alls). Vi ses, tack och adjö!

image114

fight the fight

Jag packar upp och ned, men allt jag egentligen söker är min svarta kofta, var är du min vän? Borta med vinden (hihi vinden... kanske berättar jag om min lilla crush nån gång...) sen förra veckan. Ah gud, jag hade glömt bort att jag kunde vara så här rastlös! Gaaah, jag blir galen. Min hjärna är tom på tankar och min kropp tom på ork. Och jag känner mig sådär arg på det allt och alla. Eller okej inte allt och inte alla, men nästan...
 
Håll med mig om att "fuck forever" är ett rätt bra uttryck. Vaddå föralltid? Inget håller föralltid. Så är det bara. Fucka gärna forever med mig och babyshambles ikväll!


corrected

Har äntligen haffat två bilder på mina fötters stora drömmar till skolavslutningen så jag tänkte liksom bjussa på dom!

image112image113

Inte dåliga skokker det där alltså, lyllo den där Erika som har såna (och som jag snodde bilderna ifrån hihi). Dom finns iaf på Zara, så jag hade liksom tänkt ha med dom hem i min väska nu när jag kommer hem från stockholm och örebro nästa söndag!!

i press trigger

Moppekursen avklarad och min första sväng på en väg med trafik med min lilla vita underbara. Haha det var seriöst det roligaste jag gjort, moppe forevah nu alltså!

image110

image111

Mina kärlekar matchar varann.

it hurts to say but i want you to stay

O kvällen igår var inte tråkig, även om det inte var så fransk som vi hoppats på. Vi dansade på gatan, sjöng & skrattade, pratade och drack te. Ni tjejer får mig att känna att jag faktiskt är en stark singelbrutta haha.

image109


fuck forever

Ikväll ska jag och tusen tjejer till rocka som fransyskor. Jag liksom klädde mig i det här:

image108
(Man kan tolka bilden som man vill men jag har själv några alternativ. Tolkning 1: Att jag ligger på ett trägolv. Tolkning 2: Att jag svävar framför en trävägg. Tolkning 3: Att jag har klippt in mig själv i paint framför en träbakrund. Vilken tror du är den enda sanna tolkningen? Eller har du kanske en egen tolkning? Varsågod, tolka fritt du som vill!)


Hoppas jag har några strumbyxor kvar tills jag kommer hem hehe.

everytime you close your eyes

Dags att ta sig i kragen och torka bort pölen av tårar. Jag har ju världens bästa familj, de finaste vännerna och den bästa musiken att trösta mig med. Sen så blir det ju moppekörkortet imorgon och att resa till örebro/sthlm en snabbis nästa vecka. Det är kul grejer att se framemot så bli glad nu Julia, bli glad. Jag blir faktiskt lite glad när jag tänker på det och på att jag kommer ha den finaste egen-om-sydda-klänning som finns på skolavslutningen och sen blir jag extra glad när jag lyssnar på Vampire Weekend's I stand corrected.

Föressten var jag till och med så cool att jag köpte chokladcigaretter idag, dom kommer säkert smaka bra imorgon!

lies

Har blogg.se börjat återhämtat sig från laggelilagg eller? Hoppas för jag vill som visa när ett rätt soft band körde sin bästa låt i Letterman show nångång år 2006 (varför var alla bra band som mest aktiva under 2006? kan man spola tillbaka tiden eller?)

ARcade fire - Rebellion

somewhere in india

Goderdag. Vanlig dag i skolan, fast mina vita skor på fötterna gjorde dagen mycket bättre. Har just bakat kladdkaka och det är nu dags att åter bege mig mot köket för middagslagning (håller jag på att bli en husa eller?).

Lyssnar på Cold War Kids och saknar Per mer än nånsin.

fall to your knees

laura marling med ghost, finns ingen bättre just nu ju.


pc

När jag blir stor är det här jag skulle vilja bo

image105

Jag skulle ha den här tavlan hängandes någonstans
image106
En persisk matta skulle ha legat på golvet och värmt mina barfota fötter

image107
En grabb med lockigt hår skulle plinkat på en gitarr för mig

(en bild på en grabb med lockigt hår som plinkar på en gitarr)

och jag skulle vara så där obekymmrat lycklig, varit med om alla ungdomens problem och skulle se tillbaka på dom som kanske de bästa tiderna i mitt liv. Jag skulle lära mig nya låtar på mitt piano varje vecka och köpa nya skor lika ofta. Jag menar jag ska, när jag blir stor.

hon ey

Hihi jag är ensam hemma. Jag gillar sånt typ när man kan lyssna på så hög musik man vill och sjunga (skrika) med så högt och falskt man vill till, utan att ens mamma med hörselskador haha ska klaga (puss mamma). Ska försöka fixa allt det där skolarbetet innan trumlektionen nu. Moppekursen är iaf fixad så på lördagkväll kanske jag svishar förbi dig på min vita skönhet (snövit heter hon tills bättre namn dyker upp). Sen så är det ju också på lördag som planerna på den "franska kvällen" ska sättas i verket. Det blir till att köpa vinbärssaft och chokladcigaretter och dra på baskern, oui oui det kommer bli najs det!

Oj mitt hjärta suger efter din närhet, men det är egentligen lika bra att stoppa ner en kork eller nåt i det där dumma hålet. För just det, gå vidare var det visst.

Timo, Markus, Laura och den där Adelle gillas i mitt öra.

should i say

Solen sken inte idag men lika glad för det är jag eftersom jag är nu (typ) omvald och klar till gymnasiet, nu är det teknik form och design som gäller, och så gick det som det bästa möjliga på svenska nationella (förlåt att ja skryt...) jabbadabbado.

Imorgon blir det avslutningskort som gäller, brat blir utstyrseln. Kommer bli najs det alltså med läppstift, pälsmössa och högklackat moahaha.

image101
När jag beundrade mina nya skossisar

image102
När jag och Clara låg på bryggan

image103
När jag körde 3:e position (ballet ju)

image104
När jag lekte lite cool

har d

Suppose I never ever met you
Suppose we'd never fell in love
Suppose I never ever let you kiss me so sweet and so soft
Suppose I never ever saw you
Suppose you never ever called

Vad hade jag varit nu om jag inte träffat dig? Fast vi inte är tillsammans längre så kan jag säkert säga att jag inte varit samma Julia som jag är idag om det inte vore för dig. Jag är så glad att du kom, även fast du gick. Det var så tungt, men det känns redan bättre och jag vet att jag på något sätt alltid kommer älska dig, Per.

samma nätter väntar alla

Jag har nya skor föressten. Två par. Jag kan typ inte fatta att dom är mina, så fina som dom är. Båda i för små storlekar, men vad gör det, mina fötter är rätt vana vid trängsel vid det här laget.

image98
Conversen från Kina (tack mamma hihihihi) och dom där andra svarta skönheterna är från Oslo. Ojojoj älska alltså!!

i w as bro ke n heart ed

Hejhopp bloggen, eh jag menar läsare haha. Jag är alltså tillbaka i Skellefteå-stad. Norge var "bättre" än förväntat, jag har nog aldrig sätt finare natur eller vad man nu ska säga. Grönt gräs, höga kullar överallt, vatten som glittrade, fåglar som kvittrade och så luktade det så där gott. Fast kanske är det så att våren bara har kommit lite längre där eller någerst. Maten var den äckligaste jag smakat men McChicken räddade mig. Gud vad underbara människor det finns alltså, jag tror inte det finns nån trevligare folksamling än Körklara haha (förutom 9c isf, eller kanske Solviksungarna årgång -92). Jag står på mig och låter folk tycka lite som de vill, jag älskar min kör haha!!

Vi kom som hit till staden vid 3-tiden inatt så jag fick ta ledigt från skolan, skönt alltså. Nu sitter jag och lyssnar på Kent, drömmer mig bort. Allt är så konstigt, jag är förvirrad. Men jag är inte död, jag lever. Och jag mår faktiskt bra.

image97
Mattias fångade på bild när jag busade på som bäst uppe i någon norres trapp.

RSS 2.0